Hier kunt U ons vinden
  • Geen info
AEC v1.0.4

EHBO Bellingwolde 75 jaar

Op donderdag 4 oktober 2012  bestaat De EHBO Afdeling Bellingwolde 75 jaar.

 

Het jubileumcomité heeft ter ere hiervan een programma samengesteld.

Om van 4 oktober een feestelijke dag te maken heeft de commissie besloten dat het een feest moet worden voor de jeugd! Want de jeugd is onze toekomst.

Daarom zijn alle groepen 7 en 8 van de scholen in Bellingwolde en Veelerveen/Vriescheloo uitgenodigd voor een happening in De Meet.
Er kwamen ruim honderd kinderen op bezoek.

De middag begon om 13.00 uur met de opening door Henry Esman, bestuurslid en tevens hulpverleningsdeskundige. Ook legde hij uit hoe de middag ging verlopen. De kinderen werden in 6 groepen verdeeld.

Deze bezochten de onderdelen: 
Brandweer, Brandbestrijding, Politie, EHBO, Reanimatie en Lotus .

 

 

De Brandweer Bellingwolde en de Politie gaven demonstraties op het parkeerterrein van De Meet. Bij de Brandweer mochten ze met de spuit een brandweerman nat spuiten en konden door een ventilator met rook bijna worden weggeblazen. En natuurlijk mochten ze de brandweerauto bekijken.

 

In de brandbestrijdingshoek werd gedemonstreerd wat er gebeurt als er een spuitbus in het vuur gegooid wordt en hoe kleine branden worden geblust. 

 

 

 

 

Bij de politie waren de kinderen niet veilig. Ze werden in de boeien geslagen en maakten kennis met de wapenstok. Gelukkig was dit allemaal spel. Natuurlijk hadden de kinderen veel te  vragen aan de agent over zijn werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnen was het niet veel rustiger. In de hoek van de EHBO was het goed fout. Twee fietsers waren met de wielen in elkaar gereden en ten val gekomen.  Fokko Meins gaf uitleg over hoe te handelen en waarom het dus belangrijk is dat er EHBO’ers zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Petra Busker demonstreerde de reanimatie en het gebruik van de AED. Alle kinderen waren hiervan erg onder de indruk en hadden veel vragen over dit onderwerp. 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de laatste hoek was er een LOTUS aanwezig.  Dit is iemand die een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw kan uitbeelden.  De kinderen en hun juffen en meesters vonden het reuze interessant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna aan het einde van de middag sloeg het noodlot toe. De brandweer die een super leuke middag had verzorgd, moest echt uitrukken.  Alles werd snel ingepakt en met loeiende sirene gingen ze op weg naar een ongeval in Veelerveen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenslotte werd het spel: Waar of Niet Waar gespeeld om de opgedane kennis te testen bij de scholieren. Zowel de winnaars als de verliezers hadden geluk. De verliezers mochten als eerste een hamburger met ranja halen. Daarna de  winnaars en deze kregen ook nog een lekkere zak snoep van de 75-jarige EHBO vereniging.

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 9 oktober staat de oefenavond in het teken van EHBO Vroeger en Nu.
Daarin is te zien hoeveel er veranderd is in de eerste hulpverlening in de afgelopen 75 jaar.

Aan het eind van het seizoen, in april, organiseert de jubileumcommissie een EHBO-demonstratie voor de bevolking van Bellingwolde. Nader bericht hierover volgt later.

 

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de diverse sponsors, donateurs en leden van de vereniging.

Voor foto’s van deze dag, KLIK hier

Print Friendly, PDF & Email
Onze sponsoren
Geuken Rijwielen is sinds 1993 een fietshandelaar.. Safety Fire Products
Heeft u iets te vieren? We dragen zorg voor een onvergetelijke bruiloft, verjaardag, origineele familiedag, groepsuitje, supergezellig themafeest of perfect verzorgd bedrijfsfeest in Noord-Oost Groningen. Wij verzorgen voor u al uw drukwerk
Makelaardij Visser te Bellingwolde Slagerij Wiebrands